Predugovorna obavijest

Na uvjete poslovanja i korištenja stranice luckygarden.eu i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorne strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije.

Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 41/08, NN 125/11 i NN 78/15).

U uvjetima poslovanja i korištenja možete pronaći i:

OPĆI UVJETI POSLOVANJA I KORIŠTENJA

Poduzeće Lucky Garden d.o.o., Zeleni Brijeg 5, 10257 Zagreb, Hrvatska, tel. 098/514450, upisano u Trgovačkom sudu u Zagrebu, MBS:081278458, OIB: 90810952928, pruža usluge online kupovine putem svojih web stranica na domeni luckygarden.eu.

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača i dostavit će se ova Predugovorna obavijest i Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Glavna obilježja robe

Kupac se upoznaje s glavnim obilježjima robe na web stranici plastenici.eu. Uz sliku robe se nalazi opis glavnih obilježja robe i njezina cijena s PDV-om. Lucky Garden d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji, te reklamnom prikazu proizvoda. Sva prava kupca na reklamacije i povrate su opisana u ovim uvjetima.

Definiranje cijena

Sve cijene navedene na web stranicama su izražene u kunama s uključenim PDV-om, osim ako nije drugačije navedeno. Prodavatelj je slobodan mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kupcima, dok Kupac plaća onu cijenu koja je aktualna u vrijeme njegove narudžbe.

Definirane cijene vrijede za dostupne metode plaćanja, sukladno navedenim uvjetima u dijelu Načini plaćanja. Cijene dostave uvećat će ukupni iznos odabranih artikala i činit će ukupnu cijenu narudžbe.

Kupoprodajni ugovor između Prodavatelja i Kupca sklopljen je u trenutku kada Prodavatelj potvrdi primitak narudžbe, nakon čega će Kupac zaprimiti e-mail poruku od Prodavatelja o primitku i potvrdi narudžbe. Od trenutka sklapanja kupoprodajnog ugovora sve su cijene i drugi uvjeti utvrđeni i vrijede i za Prodavatelja i za Kupca.

Dostava 

Dostava se vrši „do ulaznih vrata“ za fizičke osobe, tj. do mjesta do kojeg se može krajnje pristupiti prijevozom manipulativnim sredstvom.
Dostava se naplaćuje po proizvodu. Za raspored prijevoza i trošak dostave na otoke potrebno poslati prethodni upit jer ovisi o dostavnoj službi i lokaciji. Prodavatelj isporučuje Kupcu robu prema dogovorenom roku, a sukladno odabranom načinu plaćanja.Prodavatelj vrši dostavu u suradnji s različite dostavne tvrtke.Robu dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske (s izuzetkom slabo naseljenih otoka kamo dostavne službe ne isporučuju).

Načini plaćanja

Prodavatelj nudi sljedeće načine plaćanja prilikom online kupnje:

  • Pouzećem (prilikom preuzimanja naručene robe). Maksimalna vrijednost narudžbe kod plaćanja pouzećem je 10.000 kn. Ne vrijedi za robu koja ide po posebnoj narudžbi.
  • Po ponudi (uplatom na žiro račun poduzeća putem banke ili e-bankinga)
  • Kartičnim plaćanjem (Stripe)
  • Kartičnim plaćanjem (CorvusPay):

Prodavatelj izdaje i dostavlja Kupcu račun po preuzimanju robe od strane dostavne službe mailom ili poštom. Po primitku potvrde narudžbe (kod plaćanja pouzećem) ili uplate (u slučaju plaćanja po predračunu, naručena roba se predaje za isporuku dostavnoj službi.

Uvjeti isporuke

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 13 sati obrađujemo isti dan kako bi, ukoliko je to moguće, naručena roba sutra dan bila predana dostavnoj službi. Narudžbe nakon 13 sati radnim danom (osim petkom) obrađujemo sljedećega dana, dok se narudžbe od petka nakon 13 sati obrađuju ponedjeljkom. Ponedjeljkom obrađujemo i narudžbe pristigle tijekom subote i nedjelje.Ukoliko se kao način plaćanja odabralo plaćanje pouzećem, roba se isporučuje odmah po potvrdi narudžbe, a u skladu s prethodno navedenim uvjetima.Ukoliko se kao način plaćanja odabralo plaćanje po predračunu ili plaćanje kreditnim karticama , roba se isporučuje po izvršenoj uplati, a u skladu s prethodno navedenim uvjetima.

Nažalost nismo u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe.Za robu koja je raspoloživa na centralnom skladištu rok dostave je 3-5 radnih dana, dok će za svu ostalu robu Kupac biti obaviješten radi dogovora o roku isporuke. U rok isporuke se ne ubrajaju subote, nedjelje i blagdani.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Prilikom preuzimanja Kupac se moli provjeriti stanje pošiljke te u slučaju vidljivih oštećenja ambalaže, odnosno proizvoda, odmah pisanim putem predati dostavljaču (djelatniku službe koja obavlja dostavu) reklamaciju. Kupac nije dužan preuzeti robu sa fizičkim oštećenjem. Zapisnik je potrebno napraviti prilikom preuzimanja, naknadne se reklamacije od strane dostavne službe neće prihvatiti ako je oštećenje bilo vidljivo na ambalaži prilikom preuzimanja. Ukoliko se potpiše preuzimanje robe bez primjedbi, a oštećenje se naknadno uoči, dostavne službe neće preuzeti odgovornost za oštećenje i svaku takvu reklamaciju za naknadno utvrđeno oštećenje odbacuju kao neosnovanu.

Ako se radi o skrivenom oštećenju utvrđenom prilikom raspakiravanja (unutar proizvoda, na proizvoda u neoštećenoj ambalaži…), a pošiljku je Kupac zaprimio, ambalažu bi trebalo odmah fotografirati sa svih strana te svakako fotografirati i naljepnicu na ambalaži na kojoj je vidljiv artikal, model i serijski broj proizvoda (mora biti čitljivo radi ispunjavanja zapisnika) te sve fotografije, uz slike oštećenja, poslati čim prije Prodavatelju na mail.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća nama.

Neprimljena roba

Ukoliko je naručena roba od strane prodavatelj ispravna i neoštećena, a kupac ju ne želi primiti, prodavatelj ima pravo tražiti nadoknadu svih troškova od kupca koji su vezani za neuspjelu isporuku proizvoda. Ako ste naručili i ne preuzmete pošiljku prije nego što nam je vraćena, naplatit ćemo vam naknadu od 500 kn za naš rad, za dostavu i povratnu dostavu i rukovanje robom.

Obavezujemo se da ćemo sve narudžbe isporučiti pravovremeno, ukoliko ste podatke ispunili u potpunosti točno i istinito, a najkasnije u, zakonom propisanom, roku od 30 dana. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvod nemamo na zalihi ili ga više ne možemo naručiti dužni smo kupca obavijestiti pisanim putem, a kupac ima pravo odustati od narudžbe/ugovora ili pristati na naknadni rok za isporuku. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke robe u više pošiljaka.

Neplaćene narudžbe

Ako ste svoje proizvode dobili na kredit i dobrom voljom s naše strane da platite u roku 3 dana nakon primanja proizvoda. Ako niste platili nakon 3 dana,  dodat ćemo naknadu od 1000kn plus kamate za svaki tjedan počevši od 4. dana nakon što primite svoje proizvode dok ne platite cijeli iznos. Da bi povrat proizvoda bio odobren, vraćeni predmet mora biti u bitno nepromijenjenom stanju. Originalna ambalaža također mora biti neoštećena. Proizvod trebate dobro zapakiran, po mogućnosti u originalnom pakiranju s pripadajućim transportnu štetu zbog neadekvatne ambalaže naplatit ćemo vam u cijelost kao kupcu. Ako ste sastavili ili montirali svoj proizvod ili ga je sastavilo ili montiralo naše osoblje, odgovorni ste za sve troškove rastavljanja i skidanje proizvoda, kao i za štetu u cijelosti koja na proizvodu može nastati u vezi s rastavljanjem proizvoda. Vaša je odgovornost vratiti i rastaviti proizvod, tako da je u istom stanju kad ste ga dobili, u protivnom će se naplatiti puna cijena proizvoda.

U slučaju povrata robe koja je vidno korištena Lucky Garden d.o.o. ima pravo odbiti povrat u potpunosti. Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. U pogledu odgovornosti potrošača za umanjenje vrijednosti robe trgovac je dužan izvijestiti potrošača o slijedećem:

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Trošak povrata robe u slučaju reklamacije snosi kupac. U slučaju da je reklamacija “lažna” i neutemeljena trošak dijagnostike i slanja robe sa servisa snosi kupac. Ukoliko ste preuzeli naručenu robu te naknadno utvrdili oštećenja, nedostatke ili neispravnosti koji nisu nastali uslijed Vašeg rukovanja, a prije ili netom nakon prve upotrebe proizvoda, potrebno je javiti nam se u roku od najviše 8 dana od preuzimanja proizvoda

Jamstvo & Sigurnost

Plastenik od polikarbonata

Proizvođač daje 24 mjeseci tvorničke garancije na okvir i polikarbonat a račun vrijedi kao dokaz jamstva. Staklenik s 4 mm polikarbonatom je testiran na vjetrove do 40 metra u sekundi, a težina snijega iznosi do 160 kg po kvadratnom metru vodoravne površine. Staklenik se ne treba ostavljati bez nadzora zimi jer bi kupac trebao ukloniti višak snijega kako se ne bi nakupio na krov. Ako živite na područjima u kojima zimi pada veliki snijeg, u stakleniku morate postaviti grede kao ekstra stabilnost za okvir tijekom tih zimskih mjeseci.

Tijekom velikog snijega savjetujemo vam da očistite krov od snijega s metlom ili sličnim alatom.

Kad padne snijeg, može se nakupiti na vrhu staklenika. Mokar i gust snijeg može uzrokovati urušavanje staklenika. Vaša je odgovornost ukloniti snijeg s krova staklenika i zaštititi ga od oštećenja. Ako živite u području gdje zimi pada snijeg, trebali biste postaviti grede u svoj staklenik kako biste osigurali dodatnu stabilnost okvira tijekom ovih zimskih mjeseci.

Ako se plastenik srušio zbog velikog snijega, kupac će najbolje dokazati fotografijama koje pokazuju da je na krovu bilo manje od 160 kg snijega po četvornom metru. Imajte na umu da je mokar snijeg koji se zadržava dulje vrijeme puno teži od tek palog snijega

Za montažu i druge radove koje ste naručili od treće stranke ili sami napravili mi kao prodavač nemamo nikakvu odgovornost jer je to ugovor između vas i treće stranke. Tvornica koristi isti video za sve slične modele tako da mogu biti male razlike između modela, za točne specifikacije za svaki model, pogledajte upute za montažu. Staklenik dolazi s gotovim izrezanim polikarbonat pločama za montažu.

Jamstvo odnosi samo na tvorničke greške i normalnu uporabu, u skladu s pisanim uputama iz priručnika. Jamstvo ne pokriva uobičajeno trošenje i habanje. Jamstvo ne pokriva štetu, neispravnost, trošenje i habanje uzrokovano nepravilnom uporabom, lošim održavanjem, zlouporabom, nepratnja upute za montažu ili vremenske nepogode. Također nema važećeg jamstva ako uklonite ili dodate dijelove koji ne pripadaju stakleniku ili ako krivo montirate staklenik.

Vrtne kućice

Kvalitetan lim od čelika debljine između 0,30 mm i 0,35 mm. Pocinčana čelična konstrukcija koja je čvrsta i otporna na korodiranje i ekstremne vremenske uvjete. Lim je zatim zaštičen poliesterskom bojom tako da ne zahtjeva nikakvo održavanje sa dug vijek trajanja.

Tijekom velikog snijega savjetujemo vam da ocistiti krov od snijega. Općenito, savjetujemo vam da kućicu montirate ako je moguće u zavjetrinu zgrada, drveća i ostalog, što će kućicu zaštititi od prejakog vjetra. Sve prikazane slike služe za ilustraciju i ideja kako planirati i postaviti vrtnu kućicu . Rešetka za pod, drvena ploče, brava i kuke za vješanje alata koji su vidljivi na nekim reklamnim slikama vrtnih kućica su dodatni proizvodi i nisu uključeni u standard verziju vrtnih kućica.

Za montažu i druge radove koje ste naručili od treće stranke ili sami napravili mi kao prodavač nemamo nikaku odgovornost jer je to ugovor između vas i treće stranke. Morate kućicu prečvrstiti u beton kad ga montirate.

Jamstvo odnosi samo na normalnu uporabu, u skladu s pisanim uputama iz priručnika. Jamstvo ne pokriva uobičajeno trošenje i habanje. Jamstvo ne pokriva štetu, neispravnost, trošenje i habanje uzrokovano nepravilnom uporabom, lošim održavanjem, zlouporabom, nepratnja upute za montažu ili vremenske nepogode.

Plastenik s folijom

Vaš plastenik s folijom je namijenjena kao sezonski oblik pokrivanja, a ne kao trajna građevina. Vaša je odgovornost da plastenik na odgovarajući način učvrstite,montirate te spriječite oštečivanje materijala i ljudi.

Naši plastenici s folijom su namijenjeni kao sezonske strukture, koje se mogu koristiti od ranog proljeća do kasnog ljeta/rane jeseni, ovisno o vremenskim prilikama. Razlog za ovo ograničenje je činjenica da je plastenik jedna lagana struktura koja nije načinjena da podnesu jak vjetar, jaku kišu ili veliki snijeg. Molimo vas da pročitajte sigurnosne savjete i da svoj proizvod čuvate čistim od kiše, snijega i jakih vjetrova. Preporučujemo da, ako preko zime ne budete sadili ništa, skinite foliju s okvira i držite foliju u svom podrumu ili skladište preko zime za duži životni vijek folije.

Za montažu i druge radove koje ste naručili od treće stranke ili sami napravili mi kao prodavač nemamo nikakvu odgovornost jer je to ugovor između vas i treće stranke. Morate svoj plastenik učvrstiti u zemlju kad ga montirate. Svi naši plastenici imaju višak folije duž donjeg ruba za zakopati u zemlju ili na njega postaviti teške predmete, kako biste ga otežali iz sigurnosnih razloga.

Tijekom vjetrovitog vremena, snijega ili jake kiše savjetujemo vam da svoj plastenik zaštitite, odnosno da ga u slučaju jakog vjetra, snijega ili jake kiše uklonite foliju preko zime. Općenito, savjetujemo vam da plastenik postavite u zavjetrinu zgrada, drveća i ostalog, što će plastenik zaštititi od prejakog i izravnog vjetra.

Kad pada kiša, voda se može nagomilati na vrhu folije, uzrokujući kolaps plastenika. Vaša je odgovornost da krov plastenika zaštitite od nakupljanja vode i snijega. Pobrinite se da je folija potpuno zategnuta i da uklonite stajaću vodu ili snijeg, koja se nakuplja tijekom pada kiše ili snijega.

Kad padne snijeg, onda se može nagomilati na vrhu plastenika. Mokar i gust snijeg može uzrokovati kolaps plastenika. Vaša je odgovornost da uklonite snijeg s krova vašeg plastenika i sačuvate istog od oštećenja. Ako živite na područjima u kojima zimi pada snijeg, u plastenik morate postaviti grede kao ekstra stabilnost za okvir tijekom tih zimskih mjeseci.

Pobrinite se da vaš plastenik bude potpuno suh prije nego ga uklonite i spakirate. To će smanjiti rizik od gljivica i plijesni. Ne pakirajte niti raspakirajte plastenik na temperaturama ispod nule. Na taj način možete oštetiti foliju.

Nemojte koristiti otvorenu vatru, opremu za zavarivanje niti druge izvore zapaljenja, unutar ili u neposrednoj blizini plastenika.Bitno je da između okvira i folije postavite pjenastu traku kako biste zaštitili foliju od izgaranja tijekom jake vrućine od sunca, Pogledajte video kako dodati traku na okvir – Video

Jamstvo odnosi samo na normalnu uporabu, u skladu s pisanim uputama iz priručnika. Jamstvo ne pokriva uobičajeno trošenje i habanje. Jamstvo ne pokriva štetu, neispravnost, trošenje i habanje uzrokovano nepravilnom uporabom, lošim održavanjem, zlouporabom, ne pratnja upute za montažu ili vremenske nepogode.

Imate pravo vratiti foliju ili okvir u roku od 14 dana nakon što ste ih primili ako postoji tvornička greška, ako je folija oštećena habanjem ili niste slijedili upute za montažu ili lošim održavanjem, nakon toga vaše jamstvo nije važeće tako da morate popraviti foliju i okvir ili kupiti novu foliju o vlastitom trošku. Ako ste naručili montaža ili popravke od trećih stranaka, to je stvar to je između vas i treće strane i mi ne snosimo nikakvu odgovornost.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima (članci 400-422). Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

Prodavatelj će smatrati reklamaciju valjanom ako pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju će u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos. Reklamacija nije valjana sukladno Zakonu o obveznim odnosima ne računa se kao materijalne nedostatke stvari ako je proizvod oštećen kroz trošenje i habanje, uzrokovano nepravilnom uporabom, lošim održavanjem, zlouporabom, silom, glupost, ne pratnja upute za montažu ili vremenske nepogode ili i slično gdje je kupac svojim nemarom uništio proizvode svojim postupcima ili kao kupac niste slijedili upute za montažu ili lošim održavanjem. Ne možete zatražiti novi proizvod u prvih 6 mjeseci, sukladno Zakonu o obveznim odnosima, ako se može dokazati da ste svojim postupcima djelomično ili u potpunosti uništili proizvod ili da niste vratili proizvode koji su od vas traženi, ne šaljemo novu robu ili dijelove dok ne dobijemo pogrešne zauzvrat. Dokaz je uvijek na stranki koja nešto tvrdi, bilo to reklamacija proizvoda ili spor na sudu. Pravo u EU je uvijek iznad nacionalnih zakona.

Reklamacije 

Sve reklamacije se jedino mogu slati na email info@luckygarden.eu sa slikama oštećenog proizvoda i kratki tekst što se dogodilo i izvorni račun, ako ste platili karticom, treba vam kopija uplate karticom ili drugom dokazu o kupnji. Reklamacije se ne može obaviti preko telefona, whatsapp, facebook ili na bilo koji drugi način osim na email info@luckygarden..eu. Ukoliko neka druga osoba podnosi prigovor umjesto kupca, dužna je dostaviti skeniranu kopiju punomoći potpisano kod javnog bilježnika.

Proizvod mora biti vraćen u originalnom pakiranju u roku 14 dana od primitka, nekorišten i neoštećen (ukoliko razlog reklamacije nije oštećenje proizvoda) uz originalni račun, slipove kartica ili drugom dokazu o kupnji koji je kupac dobio uz dostavljene artikle.

Predmet mora biti vraćen kurirom koji se može pratiti i povrat uvijek plaća kupac. Prije vraćanja morate uslikati kutije kako bismo vidjeli da nisu otvorene ili oštećene na bilo koji način ili da ne fali dijelova. Predmet se ne može vratiti prije nego što je kupac o tome obavijestio prodavatelja. U protivnom, nećemo uvažiti reklamaciju. Troškovi za proizvode se vraćaju ako su ispunjeni svi uvjeti, troškovi dostave su nepovratni jer su to stvarni troškovi za prodavača.

Ističemo da je uz artikle koji se vraćaju, mijenjaju ili reklamiraju obavezno priložiti originalnu dokumentaciju koja vam je isporučena s artiklima. Artikli moraju biti vraćeni u originalnom pakiranju te pravilno zaštićeni kako bi se spriječila mogućnost oštećenja proizvoda prilikom transporta. U slučajevima kada je potrebno zamijeniti dijelove ili kutije, naši uvjeti su da nam kupac prvo treba vratiti krivu ili oštećenu kutiju ili artikle prije nego što možemo slati nove artikle.

Jamstvo je dobrovoljno od prodavača, ali pravo na reklamaciju je zakonsko i odnosi se na sve proizvode. Najveća razlika između prava na reklamacija i jamstva je u tome što tijekom razdoblja prigovora potrošač ima teret dokazivanja da dokaže da je kvar originalan. Definicija izvorne greške jest da je kvar već postojao prilikom isporuke i da korisnik nije mogao utjecati na kvar te nije posljedica, na primjer, habanja, nepravilne uporabe, nemara ili bilo kojeg oblika vanjskog utjecaja.

Pravo na reklamaciju slijedi kupca, a ne proizvod. Reklamacija se mora podnijeti kad se greška otkrije i podnese što je prije moguće, a razumno vrijeme je 14 dana.

Pravo na jednostrani raskid Ugovora

Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu (Internet trgovina ili kupovina putem telefona) može raskinuti ugovor ne navodeći razlog za to (Članak 72. ZZP), u roku četrnaest (14) dana od sklapanja ugovora, uz pretpostavku da je prije toga dobio potvrdu prethodne obavijesti. Ukoliko Kupac s ugovorom na daljinu nije dobio potvrdu prethodne obavijesti o mogućnosti jednostranog raskida ugovora, pravo Kupca za jednostrani raskid ugovora je 12 mjeseci i 14 dana.

U slučaju da koristi svoje pravo, Kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP). Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77. ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.

Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava u cijelosti već će se izvršiti procjena umanjenja vrijednosti proizvoda. Proizvod kupljen na akciji ili na popustu koji nema nedostatak ne može se vratiti, trgovac nije dužan vratiti novce.

Ostala prava i obveze su navedene u priloženom Standardnom informacijskom obrascu za jednostrani raskid ugovora.

Obavijest o načinu pisanog prigovora potrošača

Sve prigovore i reklamacije sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14), Kupac može podnijeti elektroničke pošte na info@plastenici.eu. Jamstvo je dobrovoljno napustiti, ali pravo na prigovor zakonsko je i odnosi se na sve proizvode. Najveća razlika između prava na prigovor i jamstva je u tome što tijekom razdoblja prigovora potrošač ima teret dokazivanja da dokaže da je kvar originalan. Definicija izvorne greške jest da je kvar već postojao prilikom isporuke i da korisnik nije mogao utjecati na kvar te nije posljedica, na primjer, habanja, nepravilne uporabe, nemara ili bilo kojeg oblika vanjskog utjecaja.

Pisani prigovor ili reklamacije može te podnijeti putem:

  • pošte na adresu: Lucky Garden d.o.o., Zeleni Brijeg 5, 10257 Zagreb
  • Email: info@luckygarden.eu

Prodavatelj će odgovor na dostavljeni prigovor dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Komunikacija

Osnovni podaci o Kupcu će biti uneseni u bazu kontakata poduzeća Lucky Garden d.o.o. od strane Prodavatelja, u svrhu komuniciranja na daljinu, osim ako se Kupac tome izričito ne protivi.

Sigurnost i zaštita osobnih podataka

Prodavatelj uzima sigurnost i zaštitu osobnih podataka veoma ozbiljno te poduzima razne mjere opreza kako bi veza bila što sigurnija i kako bi zaštitio osobne podatke Kupca.Prodavatelj garantira da se sve narudžbe putem online trgovine na web stranicama e-karijola.hr provode putem sigurne veze te da se podaci šifriraju prema najvišim standardima i najnovijoj tehnologiji.

Prodavatelj se obvezuje da će trajno zaštititi osobne podatke Kupca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Prodavatelj koristi osobne podatke o Kupcu za potrebe isporuke robe (slanje informacija, ponuda, račun) i ostalu promotivnu komunikaciju, osim ako se Kupac izričito ne protivi potonjem. Podaci o korisniku ni u kom slučaju neće biti dostupni neovlaštenim osobama. Podaci se čuvaju 2 godine od trenutka prikupljanja.Na ovoj web stranici se koristi alat Google Analytics, ali samo za analizu posjeta web stranice te podatke koji se prikupe na taj način ne spremamo niti ih koristimo za druge svrhe.

Odricanje odgovornosti

Prodavatelj se obvezuje na pravovremeno ažuriranje i ispravnost svih podataka koji su objavljeni na web stranicama e-karijola.hr. Nažalost, uvijek može doći do situacije da se raspoloživost proizvoda na zalihama, rok dostave ili cijena promijene brže nego što Prodavatelj uspije pravovremeno izmijeniti podatke na web stranicama. Ukoliko navedena situacija nastane, Prodavatelj će bez odgađanja obavijestiti Kupca o nastalim promjenama te mu omogućiti da odustane od kupovine ili zamjeni proizvod za drugi ili za sličan proizvod.

Prodavatelj se obavezuje prikazati ispravne fotografije prodajnih artikala, a Kupac da će sve fotografije uzimati kao simboličan prikaz proizvoda. Prodavatelj ima mogućnost odustajanja od ugovora s Kupcem, ukoliko se dogodi kupnja na osnovu vizualne zablude. Pod vizualnom zabludom se podrazumijeva pogrešno definiranje osnovnih značajki proizvoda kao što su slika i osnovne karakteristike. To jasno uključuje i očite pogreške kod navođenja cijena.

Cijene proizvoda se može promijeniti u slučaju nepredviđenih odstupanja koja značajno utječu na troškove naše nabave robe i uvoza. Kupci koji su rezervirali robu kada je roba bila rasprodana, sami su odgovorni pratiti cijene novopristigle robe koje se sukladno tome mijenjaju na našoj web stranici luckygarden.eu. Samo kupci koji su uplatili akontaciju mogu se pozvati na staru cijenu ako je došlo do poskupljenja od datuma rezervacije do datuma kupnje i dostave.

Ukoliko prihvaćate uvjete korištenja, prihvaćate i Opće uvjete poslovanja.

Lucky Garden d.o.o zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave Kupcu. Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske. U slučaju eventualnog spora Trgovac i Potrošač će pokušati spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće nadležan je sud u Zagrebu.

LUCKY GARDEN D.O.O
Zeleni Brijeg 5
10257 Zagreb
OIB: 90810952928
Email: info@luckygarden.eu
Tel: 098514450

Obvezujemo se da ćemo sukladno propisima koji uređuju područje zaštite osobnih podataka, Uredbom (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, čuvati povjerljivost svih osobnih podataka kojima imamo pravo i ovlast pristupa a koji se nalaze u sustavima pohrane koje vodimo te da ćemo iste osobne podatke koristiti isključivo u točno određenu (propisanu) svrhu. Ovime pristajete na prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka od strane e-karijola.hr u svrhu i iskuljučivo radi obrade narudžbe koje zaprimimo od Vas. Više o zaštiti podataka pročitajte ovdje.