Korištenje kartica na internetu

Pri kupnji na internetu Hrvatske banke kao Zaba, Erste i PBZ traže zbog vaše sigurnosti da potvrdite svoj identitet banci za kupnju na internetu  s tokenom, m-tokenom na mobitelu ili slanje kod na sms. Obratite se svojoj banci kako bi vam oni pomogla oko verifikacije.

https://www.zaba.hr/home/podrska/koristenje-kartica-na-internetu

https://www.erstebank.hr/hr/gradjanstvo/racuni-i-kartice/kartice/servisi-elektronickog-placanja

https://www.pbzcard.hr/hr/sigurnost/sigurnost-kupnje/3-d-secure-program/

Banka traži dodatnu potvrdu (jednokratna zaporka ili Passcode)

Često se zbog dodatne provjere od strane banke prikaže prozor Mastercard SecureCode, Verified by Visa, ili neki prozor sličan tome, u kojemu se od Vas traži „Passcode“ ili jednokratna zaporka. Ovdje je potrebno upisati (najčešće 8-znamenkasti) broj koji možete dobiti preko čitača kartice, tokena, mTokena ili SMS-om – ovisno o tome koji paket usluga imate u svojoj banci. Ukoliko Vam se prikaže prozor za dodatnu provjeru, molimo slijedite upute navedene ispod.

Ako imate račun Zagrebačke Banke pročitajte upute navedene ispod,

3-D sigurnosni standard aktivira se pri prvoj ispravnoj identifikaciji tokenom u online trgovini koja podržava standard Mastercard SecureCode ili Verified by Visa. Postupak je sljedeći: odaberite željenu robu ili uslugu i potvrdite da želite obaviti plaćanje, nakon što upišete podatke o svojoj kartici, web-trgovina automatski se povezuje s Bankom zbog provjere identiteta i nudi vam se mogućnost aktiviranja usluge.

Odabirom opcije Aktiviraj sada pojavljuje se ekran s osnovnim informacijama o transakciji, vašim podacima i zahtjevom za unos jednokratne lozinke koju generira token.

Upisujete jednokratnu lozinku koju je generirao token. Ako su uneseni podaci ispravni, Banka potvrđuje identitet korisnika kartice i prosljeđuje transakciju trgovcu na odobrenje.

Ako imate račun u PBZ-u pročitajte upute navedene ispod

Ako koristite čitač kartice:

1. Prikazati će vam se ovakav prozor

2. Umetnite svoju karticu u čitač i pritisnite gumb „CODE“

3. Nakon par sekundi upišite svoj PIN te pritisnite gumb „OK“

4. Taj 8-znamenkasti broj upišite u polje „Passcode:“ i nakon toga kliknite na „Predaj“

Ako koristite mToken:

1. Prikazati će vam se ovakav prozor

2. Otvorite svoju aplikaciju „PBZmToken“

3. U glavnom izborniku odaberite „Jednokratna zaporka“

4. Ovdje se nalazi 8-znamenkasti broj koji je potrebno upisati u polje „Passcode:“ te kliknuti na „Predaj“

I dalje imate problema s kartičnim plaćanjem?

Preporučamo da kao način plaćanja odaberete „Plaćanje pouzećem“ ili nas kontaktirajte na broj telefona 098514450

 

Načini plaćanja

Prodavatelj nudi sljedeće načine plaćanja prilikom online kupnje:

  • Pouzećem (prilikom preuzimanja naručene robe). Maksimalna vrijednost narudžbe kod plaćanja pouzećem je 10.000 kn. Ne vrijedi za robu koja ide po posebnoj narudžbi.
  • Po ponudi (uplatom na žiro račun poduzeća putem banke ili e-bankinga)
  • PayPal-om (kreditnim karticama putem sigurne veze, bez obzira ima li Kupac PayPal račun ili ne)
  • Kartičnim plaćanjem (CorvusPay):

2. Plaćanje karticama:

  • American Express, Visa, MasterCard, Diners i Maestro jednokratno
  • American Express kreditnom karticom do 24 rate
  • Diners kreditnom karticom do 24 rate
  • MasterCard i Visa kreditnim karticama Zagrebačke banke do 24 rate
  • Visa Inspire i Maestro karticama Privredne banke Zagreb do 24 rate

2. Sigurnost plaćanje :

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najvišeg sigurnosnog standarda industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Croatia Coupon kuponi i popusti sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!