Jamstvo & Sigurnost

Vaš plastenik ili vrtnu kućicu je namijenjena kao sezonski oblik pokrivanja, a ne kao trajna građevina. Vaša je odgovornost da plastenik ili vrtnu kućicu na odgovarajući način učvrstite,montirate te spriječite oštečivanje materijala i ljudi.

Naši plastenici i vrtne kućice su namijenjeni kao sezonske strukture, koje se mogu koristiti samo od ranog proljeća do kasnog ljeta/rane jeseni, ovisno o vremenskim prilikama. Razlog za ovo ograničenje je činjenica da je plastenik jedna lagana struktura . Naši plastenici i i vrtne kućice nisu načinjeni da podnesu jak vjetar, jaku kišu ili snijeg. Molimo vas da pročitajte sigurnosne savjete i da svoj proizvod čuvate čistim od kiše, snijega i jakih vjetrova.

Za montažu i druge radove koje ste naručili od treće stranke ili sami napravili mi kao prodavač nemamo nikaku odgovornost jer je to ugovor između vas i treće stranke.

Morate svoj plastenik učvrstiti u zemlju kad ga montirate. Svi naši plastenici imaju višak folije duž donjeg ruba za zakopati u zemlju ili na njega postaviti teške predmete, kako biste ga otežali iz sigurnosnih razloga.

Tijekom vjetrovitog vremena, savjetujemo vam da svoj plastenik zaštitite, odnosno da ga u slučaju jakog vjetra uklonite preko zime. Općenito, savjetujemo vam da plastenik postavite u zavjetrinu zgrada, drveća i ostalog, što će plastenik zaštititi od prejakog i izravnog vjetra.

Kad pada kiša, voda se može nagomilati na vrhu folije, uzrokujući kolaps plastenika. Vaša je odgovornost da krov plastenika zaštitite od nakupljanja vode. Pobrinite se da je folija potpuno zategnuta i da uklonite stajaću vodu, koja se nakuplja tijekom kiše.

Kad padne snijeg, onda se može nagomilati na vrhu plastenika. Mokar i gust snijeg može uzrokovati kolaps plastenika. Vaša je odgovornost da uklonite snijeg s krova vašeg plastenika i sačuvate istog od oštećenja.

Pobrinite se da vaš plastenik bude potpuno suh prije nego ga uklonite i spakirate. To će smanjiti rizik od gljivica i plijesni. Ne pakirajte niti raspakirajte plastenik na temperaturama ispod nule. Na taj način možete oštetiti foliju.

Nemojte koristiti otvorenu vatru, opremu za zavarivanje niti druge izvore zapaljenja, unutar ili u neposrednoj blizini plastenika.

Jamstvo odnosi samo na normalnu uporabu, u skladu s pisanim uputama iz priručnika. Jamstvo ne pokriva uobičajeno trošenje i habanje. Jamstvo ne pokriva štetu, neispravnost, trošenje i habanje uzrokovano nepravilnom uporabom, lošim održavanjem, zlouporabom, nepratnja upute za montažu ili bilo koji drugi posao koji ste naručili od trećih stranaka i neovlaštenim izmjenama ili lošim vremenskim uvjetima.